Sjekk om du kvalifiserer for SkatteFUNN

Søk

TilbakeTilbake
1. september er en merkedag i mange bedrifters kalender. 

1. september er nemlig garantifristen til SkatteFUNN, altså siste dag man kan sende inn en søknad til SkatteFUNN og være garantert behandling av søknaden før nyttår. Vi anbefaler at dere starter allerede nå!

En garantifrist betyr ikke at man må vente til slutten av august for å begynne på SkatteFUNN-søknaden. Tvert imot er det både lurt og langt mindre stressende å sende inn søknaden før sommerferien. Her er hvorfor dere bør søke SkatteFUNN før sommeren:


“Alle” bedrifter søker SkatteFUNN rett før fristen

Fordi alt som kan utsettes som regel utsettes, sitter ansatte i bedrifter rundt om i det ganske land hvert år i slutten av august og skriver søknader så blekket spruter.

Fra SkatteFUNN sin side betyr det at det kommer inn svært mange søknader de siste dagene før 1. september, og svartiden for en søknad øker fra noen få uker til flere måneder. Saksbehandlerne vil også få mindre tid til å veilede søkere.

Internt på bedriftens side vil en søknad i slutten av august ofte innebære hastverksarbeid, at søknaden får dårligere kvalitet, og at prosjektet som beskrives i søknaden ikke er godt forankret i organisasjonen.

Søker dere tidligere får dere tid til å involvere flere i organisasjonen, sørge for at det som beskrives i søknaden faktisk er noe dere kommer til å gjennomføre, og levere en søknad av høyere kvalitet. Dere vil også vite om dere får innvilget støtte eller ikke rundt midten av året, i motsetning til de bedriftene som søker 1. september og potensielt må vente til jul for svar på søknaden.


Strekker ikke tiden til? La oss skrive søknaden

Selv om vi er SkatteFUNN-nerder forstår vi at de fleste bedrifter har mange andre ting enn SkatteFUNN å tenke på før dere tar sommerferie. Derfor er Esacons tjeneste designet for å spare kundene for mest mulig tid knyttet til SkatteFUNN: Dere setter av 1-2 timer for et intervju, der vi henter inn informasjon til søknaden. Dere trenger ikke utarbeide noe skriftlig materiale eller gjøre noe annet utover dette intervjuet. Vi skriver selve søknaden og sender dere et ferdig utkast. Dere trenger kun å lese gjennom søknaden og gi oss tilbakemeldinger i det formatet som passer best for dere.

Vi sørger for å sende inn søknaden og følger med på behandlingen, også i sommerferien. Det betyr at dere kan bruke ukene før sommeren til arbeidsoppgavene dere er best på, og se frem til en stressfri august.

Les mer om hvordan vi jobber her. Og les også om hvordan vår kunde Norske Mikrohus oppnådde SkatteFUNN-støtte ved hjelp av Esacon.

Lurer du på om deres prosjekt kvalifiserer til SkatteFUNN? Ta vår SkatteFUNN-test!

                 
Siste innlegg

Nyheten har vært ventet en stund, og vi gleder oss til å se effektene det vil få for norske...

Når sommeren nærmer seg er det høysesong for SkatteFUNN-søknader. Vår erfaring er at mange av de...

Mange satser på andre støtteordninger enn SkatteFUNN når de skal realisere prosjektet sitt....