Sjekk om du kvalifiserer for SkatteFUNN

Søk

TilbakeTilbake
Det er mange grunner til at Norge bør sikte høyt og peile seg inn på verdenstoppen i innovative næringer! De viktigste grunnene er at vi både kan og må.

Vi kan fordi vi har en sterk økonomi, en høyt utdannet befolkning og ligger langt fremme på teknologi og digitalisering. Norge syder dessuten av driftige folk som deg – altså folk i innovative bedrifter som gyver løs på oppgaver med pågangsmot, trygghet og oppfinnsomhet hver eneste dag. Det gir god grobunn for innovasjon!

Og vi fordi framtiden er nå. Vi vet at etterspørselen etter olje og gass vil gå ned, og at vi må finne nye ting å leve av for de kommende generasjonene. Dette mener vi skaper et momentum der vi kan forme framtidens næring. 

Og her kan alle være med! Absolutt hele kjeden spiller sin viktige rolle. Alt fra oppstartsgründere til store industriselskaper bidrar til det store bildet. I tillegg til et slagkraftig momentum har vi dessuten svært gode støtteordninger for FoU i næringslivet i Norge. Bruk dem og invester i de gode ideene dine!

Kvalifiserer du til SkatteFUNN? Ta testen vår og finn det ut på 30 sekunder!

Nå skal vi gi deg tre av de beste, konkrete grunnene til at vi bør hive oss over nyskapingen med struttende selvtillit:

 

Vi elsker digitalisering

Vi er skikkelig rå på digitale løsninger i Norge! Eller – vi er i hvert fall i ferd med å bli det 🤓 De siste årene har vi klekket ut digitale plattformsuksesser som Kahoot, Tise, Vipps og Hyre, og vi ser en sterk vekst i norske teknologi-startups. 

I befolkningen generelt skårer vi også høyt på digital kompetanse og ligger helt i teten i Europa – og vi bruker internett mest av alle. Vi er generelt tidlig ute med å ta digitale løsninger i bruk, og vi bruker dem med stor tillit. Den digitale modenheten i befolkningen bidrar kanskje til de gode vekstbetingelsene for digitaliseringsgründere?

Les også: Community fikk skattefradrag da de utviklet en app for nærmiljø og nabolag

Uansett årsak, det er definitivt en norsk gründerboom i digitaliseringssektoren. Denne blomstringen skaper gode vilkår for videre vekst og innovasjon. 

Kanskje du fyller et hull og skaper den neste plattformsuksessen? Er det kanskje du som utvikler den absolutt smarteste og mest uunnværlige personlige AI-sekretæren i lommeformat? Mulighetene er mange, og når det spirer og gror, er det lettere å utnytte momentumet og skape noe nytt.

Les også: Slik utviklet de en digital plattform som gjør kommunikasjon mellom leger og helsepersonell enklere

 

Vi har enorme naturressurser og enorme potensialer

I Norge har vi en rik natur og en lang tradisjon for å forvalte naturressurser. Dette tas med videre inn i framtiden av dere som er kreative og nytenkende. Hva med nye teknologier for bærekraftig fiske? Eller økologiske produkter av tang og tare? 

Den sterke kompetansen vi har i Norge fra olje- og gassnæring, har overføringsverdi til andre satsinger – som havvind og vindkraft. Flere mener at havvind kan bli det neste norske oljeeventyret! Og det er ikke bare de digre, globale leverandørene av havturbiner som kan bidra til god bruk av denne næringen, for å si det sånn. 

Kanskje det er bedriften din som utvikler den neste batteriteknologien for optimalisering av havvindeffekt? Eller har du rett og slett ideen til den neste vinddrevne sykkelen som er perfekt for landeveien? 

De mange naturlige gullgruvene og god kompetanse gir mange muligheter for nyskaping – for både store og små aktører.

Les også: Fra startup til markedsleder

 

Vi kan bli et foregangsland innen bærekraft

Sterke naturressurser skaper sterke forvaltningstradisjoner – og sterk kompetanse innen bærekraft. 

Det er mange grunner til at Norge har forutsetninger til å bli et miljøfyrtårn i global sammenheng: Vi investerer mye i forskning på miljø og energi. Vi er allerede gode på å utvikle miljøvennlige og bærekraftige teknologier – og å omfavne dem (sa noen verdenstoppen i elbil?). Norske selskaper står bak en rekke nyskapninger innen solenergi, bioenergi og geotermisk energi.

Heller ikke her er noe for stort eller for lite – all innovasjon bidrar til det store bildet. Har du en briljant idé for enklere resirkulering av emballasje? Ser du mulige løsninger for grønnere energibruk i store bygninger? Kan du utvikle nye løsninger for lagring av energi fra havvind? Ruger du på en ny idé om grønnere transport? Eller noe helt annet? 

Da kan du føye deg inn i rekken av god innovasjon for bærekraft i et land som har alle forutsetninger til å gå foran.

Les også: Slik fikk Norske mikrohus støtte for tre år


Summa summarum: Det er ingen grunn til å være beskjeden! Hiv deg med, benytt deg av FoU-støtteordningene, tenk nytt – og bli med på å dra Norge mot verdenstoppen av bærekraftig nyskaping.


Trenger du hjelp? Vi kjenner regelverket godt og veileder dere gjerne med tanke på maksimalstøtte. Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig kaffeprat.

                 
Siste innlegg

Nyheten har vært ventet en stund, og vi gleder oss til å se effektene det vil få for norske...

Når sommeren nærmer seg er det høysesong for SkatteFUNN-søknader. Vår erfaring er at mange av de...

Mange satser på andre støtteordninger enn SkatteFUNN når de skal realisere prosjektet sitt....