Sjekk om du kvalifiserer for SkatteFUNN

Søk

TilbakeTilbake
Trodde du at offentlig støtte til forskning og utvikling bare var ment for vitenskapelig virksomhet? Det er det heldigvis ikke.

SkatteFUNN er en offentlig støtteordning som motiverer næringslivet til å øke sin satsning på forskning og utvikling (FoU). Ordningen er administrert av Forskningsrådet, og alle norske bedrifter som utvikler eller forbedrer egne varer, tjenester eller produksjonsprosesser, kan få støtte for 19 prosent av kostnadene knyttet til dette. Støtten gis som skattefradrag eller som direkte utbetaling til selskaper som ikke er i skatteposisjon. 

 

FoU er for alle

Mange bedriftsledere oppfatter dessverre ikke begrepet «FoU» som relevant for egen virksomhet, og går derfor glipp av muligheten for støtte. Første bud er derfor å gjenkjenne egen innovasjon - som for en vanlig bedrift kan være å utvikle en vare, tjeneste eller produksjonsprosess som er ny i forhold til det som finnes på markedet. Deretter gjelder det å få dokumentert at det tilføres ny kunnskap inn i prosjektet, og med dette på plass er du et godt stykke på vei mot et kjærkomment tilskudd direkte på bunnlinjen. 

 

Søknader som gikk rett hjem

Esacon har jobbet med SkatteFUNN i 11 år, og variasjonen er stor innenfor de ulike prosjektene vi har vært med på å føre frem til godkjente søknader. Helthjem og Euro Heis er to gode eksempler. Helt Hjem er Schibsted-eid hjemleveringstjeneste som har fått godkjent seks SkatteFUNN-søknader til fem ulike prosjekter. Euro Heis fikk støtte til å utvikle et internt IT-verktøy for å organisere vedlikeholdsarbeidet på alle heisene som selskapet drifter i Oslo-området. 

 

Sjekk mulighetene dine selv

Er du usikker på om bedriften din er søknadsberettiget for SkatteFUNN? Da anbefaler vi deg å ta vår enkle kvalifiseringstest. Testen er enkel og tar under et minutt å gjennomføre. Får du positivt resultat har vi mye spennende å snakke om. 

 

Er du i tvil – ta kontakt

Du må også gjerne ta kontakt med oss dersom du ønsker gode råd eller bistand til å kartlegge prosjekter for en eventuell søknad. Vi har erfaring med SkatteFUNN-prosjekter innenfor de aller fleste bransjer, som IKT, helse, olje og gass, shipping, energi, maskin, bygg og anlegg, for å nevne noen. Mulighetene er mange og vi hjelper deg gjerne med å gripe dem. 

Lær om hvordan vi kan hjelpe deg med skatteFUNN.

                 
Siste innlegg

Nyheten har vært ventet en stund, og vi gleder oss til å se effektene det vil få for norske...

Når sommeren nærmer seg er det høysesong for SkatteFUNN-søknader. Vår erfaring er at mange av de...

Mange satser på andre støtteordninger enn SkatteFUNN når de skal realisere prosjektet sitt....