Sjekk om du kvalifiserer for SkatteFUNN

Søk

TilbakeTilbake
Dagens gladnyhet er dobbel: Du kan sende inn SkatteFUNN-søknaden mellom mai og august likevel – og snart blir søknadsportalen splitter ny.

For kort tid siden meldte Forskningsrådet at søknadsportalen til SkatteFUNN ville være utilgjengelig fra 1. mai til 1. august på grunn av en systemoppdatering. Tidsvinduet for å rekke garantifristen innen 1. september ble dermed betraktelig redusert.

 

Det finnes ikke noe fasitsvar på om du skal skrive søknaden selv eller få ekstern hjelp. Ingen innovasjonsprosjekter er like – det ligger i grunnen i sakens natur. Ikke minst er situasjonene forskjellige: Noen har godt med tid, ressurser og muskler, andre er oppstartsgründere med kontor i boden. Noen har daglige workshops og kaffeprater, andre driver prosjektet helt alene. 

Men nå er nedetiden avlyst! Du kan likevel sende inn søknader også i mai, juni og juli. Supre nyheter for alle som driver med FoU og innovasjon i Norge, med andre ord.

En bonusgladnyhet er at Forskningsrådets interne digitaliseringsprosess derimot ikke er avlyst – de har bare klart å unngå nedetid på søknadsportalen. Forskningsrådet holder på med en omfattende digitaliseringsprosess som skal bedre tjenestene for brukerne. 

Blant annet skal det komme på plass en splitter ny og mer effektiv søknadsportal for SkatteFUNN, og samhandlingen mellom brukerne og Forskningsrådet skal også bli enklere. 

Men du – ikke sitt stille i båten og vent på den nye portalen, nyt den heller neste år. Det er alltid en fordel å søke SkatteFUNN før sommerferien! Dette er de viktigste grunnene:

  • De som søker før 1. mai, har større sjanse til å få søknaden godkjent. Saksbehandlerne i Forskningsrådet har bedre kapasitet før sommeren enn etter, og har dermed god tid til å gå gjennom søknaden din.

  • Det er smart å få lagt mye av finansieringskabalen tidlig på året. Du får vanligvis raskt svar hvis du søker i løpet av våren.

  • Hvis du skulle få avslag, har du god tid til å søke på nytt – og kanskje få søknaden godkjent i runde to.

Det er ikke så mye å lure på. Eller er det – du lurer kanskje på om prosjektet ditt kvalifiserer til SkatteFUNN-ordningen? Ta hurtigtesten her, så finner du fort ut av det.

Er det andre ting du lurer på om SkatteFUNN? Vi er alltid tilgjengelige for en prat.

                 
Siste innlegg

Nyheten har vært ventet en stund, og vi gleder oss til å se effektene det vil få for norske...

Når sommeren nærmer seg er det høysesong for SkatteFUNN-søknader. Vår erfaring er at mange av de...

Mange satser på andre støtteordninger enn SkatteFUNN når de skal realisere prosjektet sitt....