Sjekk om du kvalifiserer for SkatteFUNN

Søk

Qoute icon

Det som imponerte meg mest i møte med Esacon var hvor fort de forsto konseptet og fikk søknaden ned på papiret.

Qoute icon
Community er et sosialt nettsamfunn der du finner alt du trenger å vite om nabolaget ditt. Esacon har vært svært viktig for å skaffe støtte til prosjektet underveis.

Forretningsideen til Community er å være en digital samfunnsbygger som skaper samhandling mellom innbyggere og lokalt næringsliv, samt bidrar til å skape større mangfold i nærmiljøet.

– Det som imponerte meg mest i møte med Esacon var hvor fort de forsto konseptet og fikk søknaden ned på papiret. Vi har brukt så mye tid på å sparre og tenke ut ideen, og de tok det med en gang, sier Rune Eidskrem i Community AS.

Bedriften er snart i mål med utviklingen av det sosiale nettsamfunnet for nærmiljø og nabolag. Plattformen har fått navnet Community og skal etter planen lanseres over hele landet i løpet av året.  

– Når du laster ned appen Community, blir du bedt om å oppgi postnummeret ditt. Da blir du automatisk plassert i ditt eget nærmiljø, forklarer Eidskrem.

– Strålende samarbeid

 

Så langt har bedriften lagt ned over 20 000 utviklingstimer på utformingen av plattformen. 

– Esacon har vært svært viktig for at prosjektet er kommet dit det har i dag. Alternativet var å gjøre det selv, men med Esacon var vi mer sikre på at søknaden ville gå gjennom, understreker Eidskrem.

Community AS har vært kunde av Esacon siden 2018, og siden har alle prosjektår oppnådd støtte fra SkatteFUNN-ordningen med Esacons hjelp.


Bedriften har også fått hjelp med kostnadsrapportering mot Forskningsrådet underveis.

– Når du er i utviklingsfasen vil du ha fokus på det du er best til. Da er det fint å slippe å tenke på søknader. Samarbeidet med Esacon har vært helt strålende. De har vært veldig på hele tida, og vi har blitt godt fulgt opp.

All informasjon på samme sted

I Community-appen vil du ha oversikt over aktiviteter og tilbud, som arrangementer og konserter, tilbud på takeaway, dagligvarebutikker, restauranter og oversikt over småjobber i nærheten av der du bor.

– Det er et oppslagsverk for alt som skjer i nærmiljøet ditt. Tilsvarende strukturert innhenting av nærmiljø-informasjon finnes ikke i dag. Skal du på hytta i helga og vil vite hva som skjer eller om det er noen gode tilbud der, søker du på postnummeret der hytta er og får tilsvarende informasjon som i ditt eget nærmiljø.

På plattformen får du også informasjon fra lokale offentlige etater, og du kan opprette egne interessegrupper for blant annet idrettslag og velforeninger.

Community skal være i alle landets 991 tettsteder.

– Vi har vært igjennom en pilot i nærmiljøet på Nordstrand i Oslo som har pågått i ca ti måneder. Tilbakemeldingene fra brukerne var at appen ikke var intuitiv nok i bruk.

Vi har derfor tatt tak i dette og endret brukergrensesnittet. Det nye brukergrensesnittet skal lanseres i juni 2021, sier Rune Eidskrem.

Les flere kundecaser her, eller kontakt oss dersom du har spørsmål.