Sjekk om du kvalifiserer for SkatteFUNN

Søk

Qoute icon

– Esacon er like mye en strategisk sparringspartner som søknadshjelper, sier Marius Røed Wang, medgründer av Oslo Business Forum.

Qoute icon

Oslo Business Forum er best kjent som Norges største og mest inspirerende årlige konferanse for bedriftsledere, men er også et selskap som på daglig basis tenker nytt og skaper innovasjon for både næringslivskonferanser og i eventbransjen. Likevel fikk de avslag når de søkte støtte fra virkemiddelapparatet for innovasjon i næringslivet.

– Da ble hypotesen vår at Oslo Business Forum ikke kvalifiserer til disse støtteordningene, forteller Wang.

Men da gründerne kom i kontakt med rådgiverne i Esacon, falt ting på plass. Wang mener det handlet like mye om strategihjelp og sparring som hjelp til søknadsskriving.

– Esacon er en strategisk samarbeidspartner for virksomheter som ønsker å jobbe med innovasjon og utvikling. I tillegg er de spesialister på SkatteFUNN. De hjalp oss med å tenke nytt rundt de ulike konseptene våre, sier Wang.

 

 

Innovasjon under pandemien staket ut ny kurs

Da pandemien kom, mistet Oslo Business Forum 90 prosent av inntektene sine over natta og ble nødt til å tenke nytt.

De gikk fra å ha null deltakere digitalt til å være et selskap med over 10 000 brukere av de digitale flatene deres. I dag jobber de kontinuerlig med å utvikle seg og utforske nye trender i arbeidslivet, blant annet mulighetsrommet for bruk av AI i eventbransjen. Esacon fortsetter å være en viktig sparringspartner – og skriver SkatteFUNN-søknadene deres. 

– Vi er opptatt av å gi gass og se framover. Da er det vel så viktig å ha en sparringspartner som utfordrer oss på hva vi bør vektlegge og innsnevre i prosjektene, som å få skrivehjelp, sier Wang.

Se videoen over for å få hele historien om hvordan Esacon hjelper Oslo Business Forum!