Sjekk om du kvalifiserer for SkatteFUNN

Søk

Qoute icon

SkatteFUNN-støtten har bidratt til utviklingen av en kropp- og hårpleieserie basert på mineraler fra Dødehavet

Qoute icon

Esacon utarbeidet flere SkatteFUNN-søknader

Tone Lise Akademiet er landets ledende fagskole innen negledesign, men det var SkatteFUNN som førte til at selskapet kunne utvide sine satsingsområder. Med Esacons hjelp til å utarbeide flere SkatteFUNN-søknader kan daglig leder og eier, Tone Lise Forbergskog, i dag selge sine egenutviklede kropp- og hårpleieserier.

- SkatteFUNN-støtten har bidratt til utviklingen av en kropp- og hårpleieserie basert på mineraler fra Dødehavet som blant annet skal kunne brukes av personer med allergier eller eksem, som f.eks. psoriasis, forteller Tone Lise.

Innovasjon innen kropp- og hårpleieprodukter

Selskapet ønsket å utvikle en kropp og hårpleieserie med utgangspunkt i de helbredende mineralene som finnes i Dødehavet. Dette fordi mineralene som finnes her er svært skånsomme og kan benyttes av alle, selv de som plages av eksem eller allergier.

- Mineralene som finnes i Dødehavet er unike. Tolv av disse mineralene finnes ikke noe annet sted i verden. Å bruke disse i våre produkter gjør serien helt unik og tilfører markedet noe helt nytt, forteller Tone Lise om produktserien som har fått navnet TL Design.

Samarbeid med Psoriasis- og eksemforbundet

I dag opplever hvert femte barn i Norge plager i form av allergier eller eksem, som f.eks. psoriasis. Derfor er serien utviklet i samarbeid med Psoriasis- og eksemforbundet, og produktene er testet av flere hundre brukere og en rekke kjemikere. Testpersonene ble skaffet gjennom Psoriasis- og eksemforbundet og sosiale medier. Med over 10.000 følgere på Facebook, var det ikke vanskelig for Tone Lise Akademiet å komme i kontakt med personer som ønsket å teste ut produktene.

Tilbakemeldingene fra testpersonene bidro til at produktsammensetningene ble justert og forandret underveis, for å finne frem til den optimale sammensetningen. Produktene er unike fordi de ikke inneholder kunstige fargestoffer eller parfyme, men heller tilføres milde og naturlige dufter som virker skånsomt på hud og hodebunn.

Grønne produkter og økologiske prinsipper

Ingen av produktene er testet på dyr, og for Tone Lise har det vært viktig å fokusere på det naturlige.

- Vi holder oss mest mulig til det naturlige, for eksempel er all emballasje totalt nedbrytbar og vi bruker ingen form for papir i produksjonen. Vi har innført en grønn linje og tenker alltid på miljøet. Vi prøver å utvikle produktene i henhold til økologiske prinsipper så langt det lar seg gjøre.

Utviklingsprosjektet godkjent av SkatteFUNN

På bakgrunn av at utviklingsprosjektene ble godkjent av SkatteFUNN og har mottatt tilskudd, har Akademiet kunnet utvikle 14 nye produkter, som inkluderer en fullstendig ansikts- og hårserie.