Sjekk om du kvalifiserer for SkatteFUNN

Søk

TilbakeTilbake
Norges forskningsråd med nytt søknadsskjema for SkatteFUNN- ordningen.

Nyheten har vært ventet en stund, og vi gleder oss til å se effektene det vil få for norske bedrifter som ønsker å benytte seg av ordningen.

I forrige uke lanserte Norges forskningsråd et helt nytt søknadsskjema for SkatteFUNN-ordningen. Dette initiativet representerer et viktig skritt mot å forbedre og effektivisere måten norske bedrifter søker SkatteFUNN, den viktigste støtteordningen for forskning og utvikling i Norge.

– Norges forskningsråd har som mål at det nye søknadsskjemaet skal strømlinjeforme deres ulike støtteordninger, og måten man søker gjennom disse på, sier Gard Kaarbø, leder for FoU-avdelingen i Esacon.

Han forteller at dette er et spennende initiativ som vi tror kan få positive ringvirkninger for både Forskningsrådet og norske bedrifter.

– Dette signaliserer et tydelig engasjement for å forbedre brukeropplevelsen og effektiviteten i søknadsprosessen. For oss som har bidratt i tidlige testfaser er det gøy å se at det nye søknadsskjemaet endelig er lansert, sier han.

Hva er nytt?

Endringene i det nye skjemaet påvirker både søknadsprosessen og hvordan du logger deg inn på «Min side». Det som er spesielt verdt å merke seg er følgende: 

 1. Innlogging med ID-porten:

  For å sikre en trygg og enkel tilgang til søknader og prosjekter, må du logge inn med for eksempel BankID eller MinID. De ulike rollene i prosjektet må også bekreftes før en søknad blir behandlet. Dette gjør det sikrere å logge seg inn, noe som har vært etterspurt i lang tid.

 2. Et nytt søknadsskjema:

  Søknadsskjemaet er oppdatert for å bli mer brukervennlig og for å få frem FoU-innholdet i et prosjekt. Kostnader fordeles nå for ulike arbeidspakker - som tilsvarer delmål i det gamle skjemaet - og pr. prosjektår. Dette vil gjøre det enklere å anslå prosjektets kostnadsbudsjett.

 3. Økt fokus på metodisk fremgangsmåte:

  Metoden som skal benyttes i prosjektgjennomføringen, eller den systematiske fremgangsmåten som skal benyttes for å løse FoU-utfordringene i prosjektet, vektlegges i langt større grad enn tidligere.

  Dette gjør det enklere for Forskningsrådet å vurdere prosjektet mot SkatteFUNN-ordningens kriterier for godkjenning. 

Kriterier og frister består

Til tross for at det blir noen nye endringer i skjemaene, vil både kriteriene for SkatteFUNN og garantifristen den 1. september bestå.

Vi hjelper deg gjerne

Hovedmålet til det nye søknadsskjemaet er å gjøre søknads- og saksbehandlingsprosessen mer effektiv, fleksibel og automatisert. Vi har i en lengre periode jobbet med å kartlegge nye arbeidsmetoder som følger av det nye skjemaet. 

– Vi har bidratt med pilottesting av foreløpige versjoner av skjemaet, og gitt innspill til hvordan dette kan bidra til å møte Forskningsrådets behov i fremtiden. Det er flott å endelig ta det nye skjemaet i bruk for dem som skal søke SkatteFUNN i år, sier Erik Frey Olsen, daglig leder i Esacon.

Dersom du enda ikke har søkt, men planlegger å få det gjort før søknadsfristen, så hjelper vi deg gjerne med å navigere de nye endringene. Legg igjen en kommentar i skjemaet under, så kommer vi tilbake til deg så raskt som vi kan!

 

        
Siste innlegg

Når sommeren nærmer seg er det høysesong for SkatteFUNN-søknader. Vår erfaring er at mange av de...

Mange satser på andre støtteordninger enn SkatteFUNN når de skal realisere prosjektet sitt....

Vi kan fordi vi har en sterk økonomi, en høyt utdannet befolkning og ligger langt fremme på...